De Zadelwerkplaats, algemeen zadelkenniscentrum

Zadelconsult

Zadelconsulten

uitgebreid consult op locatie

In een bezoek van anderalf uur wordt de rug van het paard helemaal opgemeten, je huidige zadel wordt aan een inspectie onderworpen, noodzakelijke aanpassingen worden vastgesteld en je krijgt indien nodig een advies over de criteria waaraan een nieuw zadel moet voldoen.

Zadels

ruime keuze

De zadelwerkplaats verkoopt de volgende merken: Frank Baines , Signum , Barclay & Co (voorheen Barnsby), MSFC/Esta. Direct uit voorraad maar tevens kunnen zadels besteld worden die volledig op maat en naar wens gemaakt worden. Levertijd daarvan varieert van enkele weken tot enkele maanden.

Reparaties en restauraties

van zadel en harnachement

De zadelwerkplaats heeft de mogeijkheid om alle reparaties uit te voeren (ook van tuig). Versleten singelstoten kunnen worden vervangen. De vulling van de kussens kunnen worden aangepast. Soms kunnen kopijzers worden vervangen. Zadels met gebroken kopijzers worden vaak teruggestuurd naar de fabrikant (ivm garantie).

Project 4

The natural art of riding

gebaseerd op klassieke rijkunst

Gezonde systematische training, geweldloos, die is afgestemd op de individuele natuurlijke biomechanische aanleg en anatomie van het paard.

Over mij

. . . . .

Lees meer

Hoge kwaliteit

. . . . .

Lees meer

Veiligheid

. . . . .

Lees meer

Tips

 • Vergeet niet je zadel regelmatig in te vetten met bijenwas. Dat is het behoud van het leer, het voorkomt scheuren en verlengt de levensduur van je zadel.

  . . . Wist je dat? . .
 • Let goed op waar je je zadel opbergt na het rijden. Brede zadelsteunen kunnen de kussens van je zadel indeuken waardoor het de volgende keer niet meer goed op je paard ligt. Beter is een zadelsteun die tussen de kussens doorsteekt.

  . . . Wist je dat? . .
 • Het juiste zadel is altijd een momentopname. Een paard wordt breder door meer gras en meer training (bespiering). In de winter of bij een blessure (ook van de ruiter) kan een paard weer smaller worden in de rug. Mogelijk moet het zadel dan aangepast worden.

  . . . Wist je dat? . .
 • Houd de staat van de singelstoten in de gaten. Als ze enigszins ingescheurd zijn, laat ze dan vervangen. Je wilt niet dat ze op een ongewenst ogenblik helemaal doorscheuren.

  . . . Wist je dat? . .
 • Een te breed of te smal geworden zadel kan meestal worden aangepast. Hetzij door de kussens bij te vullen, hetzij door het wisselen van een kopijzer. Soms heb je een ander zadel nodig.

  . . . Wist je dat? . .
 • Tip nr 6

  . . . Wist je dat? . .
 • Tip nr 7

  . . . Wist je dat? . .
 • Tip nr 8

  . . . Wist je dat? . .